7 dagen bereikbaar
#1 schuimbeton leverancier
25 jaar ervaring
Snelle levertijd

Toepassingen van schuimbeton: waarom en waar gebruik je schuimbeton?

Schuimbeton is een innovatief bouwmateriaal dat steeds populairder wordt in de bouw- en renovatiesector. Maar wat maakt schuimbeton zo speciaal en waar wordt het precies voor gebruikt? In deze blog duiken we dieper in de wereld van schuimbeton en ontdekken we de vele toepassingen en voordelen ervan.

Kruipruimte isolatie met schuimbeton, de slimme keuze

Schuimbeton is een uitstekend alternatief voor traditionele isolatiematerialen. Vooral bij renovaties waarbij een houten vloer is aangetast door rot of zwam, biedt schuimbeton een duurzame oplossing. In plaats van de oude, beschadigde materialen te herstellen, kunt u kiezen voor een totale renovatie met schuimbeton. Het resultaat is een solide en geïsoleerde vloer die klaar is voor de toekomst en jarenlang meegaat.

Bodemafsluiting tegen vochtproblemen

Heeft u last van vocht in de kruipruimte? Schuimbeton kan de oplossing zijn waar u naar op zoek bent. Door de grondlaag in kruipruimten af te dekken met schuimbeton, worden vochtproblemen effectief aangepakt. Het materiaal fungeert als een barrière tegen vocht, waardoor het binnenklimaat van uw huis aanzienlijk verbetert.

Werkvloeren

Voor bouwprojecten, groot of klein, is schuimbeton de ideale onderlaag voor wapeningsnetten. Het biedt een stevige basis die bestand is tegen zware belasting, waardoor de integriteit van de constructie wordt behouden.

Vervallen leidingen vullen

Het verwijderen van oude leidingen en rioleringen kan een uitdaging zijn. Gelukkig biedt schuimbeton een handig en efficiënt alternatief. In plaats van kostbare en tijdrovende verwijderingsprocessen, kunt u de oude leidingen eenvoudig opvullen met schuimbeton, waardoor ze veilig en milieuvriendelijk worden afgesloten.

Houten vloer vervangen voor comfort

Is uw houten vloer aan vervanging toe? Met schuimbeton kiest u voor comfort, isolatie en duurzaamheid. Het is de perfecte funderingsvloer die zorgt voor een aangenamere binnentemperatuur en energiebesparing.

Renovatievloer met schuimbeton

Een verrotte houten balkenvloer is verleden tijd met schuimbeton. Het fungeert als een uitstekende isolerende renovatievloer, waardoor uw woning weer helemaal up-to-date is. De renovatievloer is ook te combineren met vloerverwarming waardoor ook je radiatoren in de meeste gevallen verleden tijd zijn. Werk je deze af met een anhydriet dekvloer? Dan profiteer je maximaal.

Isolatie rondom zwembaden

Zwembaden liggen vaak gedeeltelijk onder de grond, waardoor isolatie essentieel is om het water op temperatuur te houden. Schuimbeton biedt hier een uitstekende oplossing voor.

Dakafschotlaag voor waterafvoer

Een dakafschotlaag zorgt ervoor dat regenwater ook op een plat dak goed kan weglopen. Schuimbeton is een uitstekend product om een dakafschotlaag mee te creëren: het isoleert goed, en belast uw dak door het lage gewicht minimaal.

Sneldrogende cementdekvloer combinatie

Combineer schuimbeton met een sneldrogende cementdekvloer voor een vloer die binnen 24 uur beloopbaar is. Een ideale combinatie voor wie snel resultaat wil zien.

Uitvulmateriaal voor lichtgewicht oplossingen

Schuimbeton is het perfecte materiaal voor het uitvullen van vloeren. Het is licht, waardoor u bespaart op gewicht, en het is een uitstekend alternatief voor materialen zoals EPS Tempex.